mandag 30. mars 2015

Styret, 2015

Styret Norsk Agilityforening 2015Leder: Annica Vestman

Bosted og klubb
Melhus, Sør-Trøndelag. Gauldal Hundeklubb
Hunder og agilityerfaring
Jeg har idag to border collie - Trikken 10 mnd og Kross 4 år.
Har drevet med agility siden jeg fikk min første hund 1989. Begynte min bane som aktiv i Stockholms Hundungdom og ble instruktør på 90-tallet.
Jeg har tidligere hatt cavalier king charles spaniel, dv schnauzer, lakelandterrier og australian shepherd.
Yrke/etc
Kontorsjef på Yahoo, hvor HR og økonomi er min spesialitet.
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Drømmer om et miljø med stor åpenhet, hvor folk har en reell mulighet å påvirke og diskusjonene er mange, kreative og saklige.
Jeg vil at det skal være enklere å arrangere offisielle stevner - ønsker større frihet til å velge klasser, antall dager, og kortere søknadsfrist. Jeg vil også at det skal være enklere å kombinere det å være dommer og utøver, ikke minst for å få gjort noe med mangelen på dommere i Trøndelag.
10838098_10152794597635673_3240711555581438269_o (3).jpg

Nestleder: Ingerid Klaveness

Bosted og klubb
Telemark, snart Vestfold
Hunder og agilityerfaring
Konkurrerer agility med border collien Kuling. Har tidligere konkurrert med schipperken Orkan i small. Kuling er fire år, og har allerede rukket å være med på både NM, nordisk og VM. Har holdt på med agility relativt kort (startet så smått i 2006, men flyttet til sentrale strøk og begynte å trene mer målrettet i 2009. Tross kort erfaring har kombinasjonen av en stor interesse for hvordan hundetrening kan fungere og en solid dose konkurranseintstinkt, gitt meg et dypt engasjement for sporten.


Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Da jeg begynte med agility ble jeg overrasket over at det ikke fantes en agilityklubb eller annen form for interesseorganisasjon. Jeg ventet meg å finne noe jeg kunne melde meg inn i, hvor hovedfokuset var agility og hvor all informasjon ville være å finne. Det fant jeg ikke.

Jeg startet arbeidet med det som nå er blitt norsk agilityforening fordi jeg så behovet. Et sted for alle agilityutøvere å samles, lære, diskutere, bli enige, og bestemme seg for hvilke veier videre man vil at sporten skal ta. For ja - i mine øyne er agility en sport!

Mitt ønske for Norsk agilityforening er at den skal gi utøverne tilgang på informasjon og mulighet til å påvirke.
Mitt ønske for norsk agility er at den skal få utvikle seg i takt med resten av agilityverden, etter ønske fra de som driver med sporten, og at maktstrukturene skal være enkle, gjennomsiktige og lett forståelige.
11072909_10155449416600294_1166274557_n.jpg

Sekretær: Gry Therese Gulbrandsen

Bosted og klubb
Bjørkelangen, Akershus. Aurskog og Høland Hundeklubb
Hunder og agilityerfaring
Har en border collie tispe ved navnet Leah jeg trener og konkurrerer aktivt med, og en korthåret collie tispe ved navn Roxy som er pensjonist og livsnyter. Familien min har alltid hatt hund, og jeg startet med agility i 2001 med blandigstispa Sissi.
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Min hjertesak er at jeg ønsker at foreningen skal arbeide for mer spillerom for klubbene til å arrangere flere stevner og med de klassene som er ønskelig, samt få et revidert regelverk med blant annet hovedvekt på at sikkerheten blir tatt mer på alvor og at utdaterte hindertyper blir fjernet.
20141023_225915.jpg

Kasserer: Frode Grande

Bosted og klubb
Ålesund, Sunnmøre Hundeklubb
Hunder og agilityerfaring
Har gått agility fra 1991 til 2007 med flere Shetland Sheepdog, har vert med som trener i samme periode, har for tiden ikke hund.
Har sittet i styret i Sunnmøre Hundeklubb i 13 år fordelt på to perioder, de siste 3 åra som leder
Yrke/etc
Elektriker og kjølemontør
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Ønsker at agilitymiljøet skal få noen som jobber kun for deres saker.
1236317_10201668894305302_1127041186_n.jpg


Styremedlem 1: Richard Solvang

Bosted og klubb
Narvik, NTBK
Hunder og agilityerfaring
Har for øyeblikket 2 hunder, Ask er NOX-registrert, går klasse 3 og er snart 6 år. Yax er australsk kelpie,  1.5 år og ikke startet enda. I husstanden har vi totalt 5 hunder. Har mer eller mindre dedikert livet til agility siden 2011 da vi var helt nybegynnere i agility. Sakte men sikkert bygget opp kunnskap, så dette året håper vi å kunne konkurrere på et litt høyere nivå, med EO som årets mål.
Yrke/etc
Min tittel er vel systemkonsulent i et IT-firma, noen ganger hobbynerd.
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Håper agility en dag blir sett på som en idrett!
Rettferdighet for Nord-Norge når det kommer til landslaget og regler. Vi har store avstander i Nord-Norge og i dag er vi uten dommere nord for polarsirkelen.
image.jpg

Styremedlem 2: Ida Wam Bøyesen

Bosted og klubb
Flåbygd, Telemark. Norsk Shetland Sheepdog Klubb, Norsk Spaniel Klubb, Bø og Sauherad Hundeklubb.
Hunder og agilityerfaring
Har fire hunder som jeg konkurrerer med. Blandingshunden Ben på 7 år, Border Collien Bliss på 3 år og sheltiene Maja og Zoe på 5 og 2 år. Begynte med agility med Ben, som også er min første hund, i 2009.
Yrke/etc
Har studert naturbruk (hestelinja). Er fortiden hjemmeværende hundemamma.
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Jeg ønsker at agilitynorge skal være et demokrati, hvor utøverene selv i mye større grad er med på å bestemme regelverk osv. Jeg vil at det skal fokuseres på hundenes sikkerhet på banen, og at de lokale klubbene skal kunne velge hvilke klasser de vil arrangere på sine stevner.


IMG_0577.jpg

Styremedlem 3: Silje Johansen

Bosted og klubb
Skedsmokorset, medlem av Nannestad og Omegn hundeklubb, Sarpsborg hundeklubb og Sandefjord hundeklubb. Trener aktivt hos Odalen Agility.
Hunder og agilityerfaring
Bor med fem hunder i hus, to av de er mine - Bea, bordercollie & Liz, shetlandsheepdog. Startet med agility i 2007, har gjennom årene deltatt og representert Norge på EO, VM og NoM.
Yrke/etc
Studerer til å bli grunnskolelærer.
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Mitt høyeste ønske er å kunne gi nok av meg selv til saker jeg brenner for. Jeg sitter allerede som nestleder i Norsk Kennel Klubb Ungdom og ønsker å fremme ungdom i denne fantastiske hundesporten jeg driver med. Min hjertesak for Norsk Agility handler om rettferdighet, jeg vil at det skal være rettferdighet mellom Norsk Agility og NKK. En åpen dialog som alle har rett til å kjenne til. At agilityutøvere kan føle seg hørt i et samfunn med makt.


Kee og meg NAF.jpg

Varamedlem 1: Ina Himle

Bosted og klubb
Oslo, medlem av NKKU, Hurdal hundelubb og Asker hundeklubb.
Hunder og agilityerfaring
Jeg har to sheltier, Kee på 4 år og Wii på snart 6 mnd. Konkurrert med egentrent hund siden 2006. Trent agility siden jeg var 7 år i 2003. Representert Norge under European Open og Junior Europen Open 2014.
Yrke/etc
Videregående skole
Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Jeg drømmer om et friere spillerom innenfor agility. Mer fokus på hundens sikkerhet- riktig høyde på hinder og fjerne farlige elementer på banen.  Åpne diskusjoner og regelverk bestemt av utøverne selv. Flere stevner, fritt spillerom for klubbene til å arrangere stevner.
IMG_0804.JPG

Varamedlem 2: Tone Cecilie Høgestøl

Bosted og klubb
Oslo, Oslo og omegn dressurklubb
Hunder og agilityerfaring
Konkurrerer med mine to hunder på hobbybasis. Sheltien Isis er i klasse 2 (med opprykk til hopp 3), og partysvensken/papillonen Wolf debuterte i høst, og er i klasse en (med opprykk til hopp 2).


Hjertesak/ønsker for Norsk Agility
Ønsker at vi skal få bedre regler som stimulerer til aktivitet i klubbene, som ivaretar utøveres ønsker, hundenes helse, tar hensyn til innspill fra dagens aktive agilityutøvere og bidrar til gode stevnearrangementer.